streda 3. januára 2018

Dukátové buchtičky s krémom

400 g hladkej múky., soľ., 40 g práškového cukru., žĺtok., kl citrónovej šťavy., 2 ½ dl mlieka., 50 g masla., kvások (dl mlieka., 20 g droždia., pl cukru)., maslo na potretie., tuk na vymastenie plechu
VANILKOVÝ KRÉM: 5 dl mlieka., 2 žĺtky., 20 g hladkej múky., 30 g práškového cukru., vanilkový cukor., kl citrónovej šťavy
Múku osolíme, pridáme cukor žĺtok, citrónovú šťavu, mlieko., roztopené maslo, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto., ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Lyžičkou naberáme kúsky cesta, ktoré natrieme roztopeným maslom a formujeme do tvaru buchtičiek. Uložíme na vymastený plech tesne vedľa seba, necháme znova vykysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.
VANILKOVÝ KRÉM: Mlieko, žĺtky, múku, práškový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu premiešame a za stáleho miešania uvaríme vo vodnom kúpeli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára