nedeľa 26. marca 2017

Višňový zákusok

Cesto : 6 vajec, 175 g práškového cukru, 175 g polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, postrúhaná citrónová kôra
Plnka : 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku (40 g), 0,5 l mlieka, 100 g práškového cukru, šťava z polovičky citróna, višňový kompót, 300 g margarínu HERA, asi 100 g ríbezľovej marmelády, 1 vanilkový cukor
Želé : 1 vrecúško želírovacieho prípravku (najlepšie višňovej chuti)
Zo súčastí uvedených v rozpise zvyčajným spôsobom pripravíme piškótové cesto a upečieme z neho dva pláty veľkosti asi 20 x 30 cm. Do jedného môžeme vmiešať kakao. Z lieka, práškového a vanilkového cukru, citrónovej šťavy a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale puding. Po vychladnutí ho po častiach zapracujeme do vymiešaného margarínu. Touto plnkou natrieme jeden plát cesta a prikryjeme druhým. Povrch potrieme marmeládou a potom dookola pevne obložíme prečnievajúcim pásikom alobalu. Na koláč rozložíme odkvapkané a odkôstkované višne. Zalejeme ich želatínovým roztokom ešte pred rôsolovatením. Necháme stuhnúť v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára