nedeľa 26. marca 2017

Tvarohový krémovník

Cesto: 440g polohrubej múky, 240 g margarínu, 240 g práškového cukru, vajce ,žĺtky, 1 lyžička prášku do pečiva;
Plnka:  5 l mlieka ,1 kg tvarohu ,200 g práškového cukru ,vrecúško krémového prášku ( napr. Zlatý klas ) 2 dcl oleja ,vajce,žĺtky, lyžíca práškového cukru
Z prísad uvedených v rozpise vypracujeme cesto a dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Dôkladne vyšlaháme ingrediencie na plnku a nalejeme na cesto. Pečieme v stredne horúcej rúre ( okolo 170 °C ). Bielky vyšlaháme s cukrom a potrieme koláč tesne pred dopečením. Pečieme ešte 10 minút, aby sa koláč sfarbil. Krájame vychladnuté mokrým nožom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára