nedeľa 26. marca 2017

Tvarohový krémovník so snehom

Cesto : 220 g polohrubej múky, 120 g margarínu, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 1 lyžica kakaa, 1 lyžička prášku do pečiva, tuk a múka na pomastenie a posypanie plechu
Plnka : 0,5 litra mlieka, 500 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 vrecúško prášku Zlatý klas, 1,5 dl oleja, 1 vajce, 3 žĺtky, 1 vrecúško vanilínového cukru
Sneh : 5 bielkov, 5 lyžíc kryštálového cukru
Z prísad uvedených v rozpise vypracujeme cesto a roztlačíme ho na celú plochu pomasteného a múkou posypaného plechu veľkosti 24 x 40 cm. V mixéri dôkladne rozšľaháme ingrediencie určené na plnku. Hmotu potom vylejeme na surové cesto uložené na plechu a pečieme v stredne horúcej rúre. Päť bielkov vyšľaháme s piatimi lyžicami cukru na tuhý sneh a navrstvíme ho na nie celkom dopečený koláč. Potom ho pečieme ešte asi 10 minút, aby sa sneh sfarbil. Po vychladnutí zákusok rozrežeme mokrým nožom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára