nedeľa 26. marca 2017

Rumové špičky

15 dkg piškôt, 5 dkg orechov, 1O dkg masla, 1O dkg cukru, 2 PL rumu, 2 PL kakaa
Náplň: 2 varené žĺtky, 2 PL rumu, 3-5 dkg cukru asi 2O okrúhlych piškôt
Utrieme maslo s cukrom, kakaom, pridáme nastrúhané oriešky a rum, pokropené postrúhané piškóty, van. cukor a dobre premiešame. Necháme asi 1/2 hodiny odpočinúť. Vyvaľkáme valček, nakrájame na kúsky ako na ovocné knedlíky a každý vtlačíme do formičky z bakelitu, zvanej osie hniezdo, vysypané cukrom. Do stredu tvoríme malíčkom otvor, naplníme kúskom náplne a uzatvoríme. Na dno pritlačime koliesko piškóty a klepnutím vyklopíme špičku z formy. Hotové vychladené polievame kakaovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára