nedeľa 26. marca 2017

Rezy Diplomat

30 dkg hladkej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku, 1 lyžica kakaa, 10 dkg práškového cukru, 5 dkg rastlinného tuku alebo masla, 1 vajce, 4 lyžice mlieka, tuk na vymazanie plechu, čokoládová poleva, 1 balíček detských piškót, 2 dcl silnej kávy, 3 lyžice rumu.
Plnka: ½ l mlieka, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc polohrubej múky, 20 dkg rastlinného tuku alebo masla, 1 lyžica rumu, 15 dkg práškového cukru.
Dva plechy dobre vymažeme tukom. Na dosku si preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor, kakao, zmäknutý tuk, vajce a mlieko. Vypracujeme cesto a ak je príliš suché pridáme ešte mlieko. Odložíme na 1 hodinu do chladu. Rozdelíme na dve časti a upečieme na dvoch vymazaných a múkou vysypaných plechoch a necháme vychladnúť. Jedno cesto potrieme polovicou krému, poukladáme piškóty namočené v káve s rumom, natrieme druhú polovicu krému a prikryjeme druhým cestom. Múčnik uložíme do druhého dňa do chladu, aby prevlhol a na druhý deň polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. Pokrájame na úhľadné rezy.
Príprava krému: V mlieku rozmiešame vanilkový cukor a múku a za stáleho miešania krátko povaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknutý tuk vyšľaháme s cukrom a po kvapkách zašľahávame rum a po lyžiciach pridávame vychladnutú kašu. Najlepšie je robiť v elektrickom šľahači.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára