nedeľa 26. marca 2017

Parížsky rez

Cesto: 6 vajec,15 dkg pr. cukru,15 dkg orechov,2 lyžice strúhanky,polovica prášku do pečiva,sneh zo 6 bielkov
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame orechy, strúhanku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu v mierne teplej rúre.
Krém: 3 šľahačkové smotany uvariť s 15 dkg várovej čokolády alebo (2 lyžice kakaa a 5 lyžíc cukru). Nesmie vrieť! Necháme stáť 6 hodín v chlade. Najlepšie do druhého dňa. Potom vyšľaháme a natrieme na upečený koláč. Posypeme strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára