nedeľa 26. marca 2017

Parížske kocky

Cesto: 15 dkg pr. cukru, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 3 Zlaté klasy, 5 dkg mletých orechov, ½ pr. do pečiva.
Parížsky krém: 3 šľahačkové smotany, 3 vanilkové cukry, 3 polievkové lyžice kakaa, džem.
Príprava cesta: vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávame Zlatý klas, olej, orechy a prášok do pečiva. Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu. Necháme vychladnúť.
Príprava plnky: Šľahačkovú smotanu spolu s cukrom, kakaom a vanilkovým cukrom necháme za stáleho miešania zovrieť – nevariť! Necháme vychladnúť a do druhého dňa odstáť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme do tuha a natrieme na plát cesta potretý džemom. Posypeme strúhanou čokoládou a orechami. Na každú kocku rezu spravíme z krému alebo šľahačky ozdobnú rozetku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára