nedeľa 26. marca 2017

Opitý františkán

Cesto: 22 dkg masla, 22 dkg pr. cukru, 2 pol. lyž. kakaa, 6 vajec, 6 dkg hl. múky, 6 dkg hr. múky, 1 pr. do pečiva, tuk a múku na vymastenie plechu
Plnka: 22 dkg orechov, 15 dkg pr. cukru, 2 dcl rumu, džem, zavárané marhule, broskyne
Poleva: 12 dkg masla, 12 dkg pr. cukru, 1 lyž maizeny, 2 lyž. kakaa, trochu mlieka
Maslo, žĺtky, cukor vymiešame do penista, pridáme kakao, múku s práškom do pečiva. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pripraveného plechu a upečieme. Vychladnuté natrieme džemom, pokladieme odkvapkané polky marhúľ, zasypeme mletými orechami premiešanými s mletým cukrom. Polejeme rumom, aby nasiakli.
Polevu pripravíme tak, že zmiešame a zohrejeme uvedené prísady a múčnik ňou polejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára