nedeľa 26. marca 2017

Krémové rezy

Cesto: 40 dkg hl. múky, 17 dkg pr. cukru, 5 dkg mäkkého margarínu, 1 vajce, 1 kávová lyžička Zlatého klasu, 1 dcl mlieka.
Plnka: 1 l mlieka, 4 polievkové lyžice polohrubej múky, 2 Zlaté klasy, 20 dkg margarínu, 20 dkg pr. cukru.
Príprava cesta: Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme a postupne upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu.
Príprava plnky: Zlatý klas uvaríme spolu s múkou na hustý krém a necháme vychladnúť. Margarín vymiešame  s práškovým cukrom a zmiešame s vychladnutým  krémom. Takto vychladnutou plnkou plníme všetky 4 pláty cesta. Zákusok necháme postáť, kým cestíčka nezmäknú. Polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a pokrájame na úhľadné rezy.
Obmena: Upečieme len dva pláty cesta z polovičnej dávky. Plnku uvaríme tak ako v prvom prípade a rozdelíme ju na dve časti. Prvú natrieme na spodný plát, poukladáme piškóty namočené v rume a natrieme ich druhou časťou plnky. Prekryjeme druhým plátom cesta, natrieme plnkou a polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára