nedeľa 26. marca 2017

Jednoduché muffiny

Na asi 12 ks:125 g zmäknutého masla alebo Hery, 100 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 1 bal Vanilínového cukru, 1 KL Kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli, 3 vajcia,podľa chuti: čokoládové kúsky, odkvapkané ovocie, mak, oriešky, sušené ovocie, nastrúhaný marcipán, hrozienka,12 papierových košíčkov
1. V mise vytrieme zmäknuté maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou na penu (hmota sa musí úplne spojiť). Potom pridáme postupne vajcia. Múku premiešame s kypriacim práškom a preosejeme na vytrené maslo. Všetko dobre zmiešame pomocou elektrického šľahača na najnižšom stupni otáčok (vypracujeme hladké cesto).
2. Do cesta môžeme podľa chuti vmiešať svoje obľúbené suroviny, aby sme vyhoveli osobným chutiam a mohli často zákusok obmeňovať.
3. Cesto vylejeme do papierových formičiek, ktoré sú vložené do formy na muffiny – plníme len do ¾ výšky, aby cesto pri pečení nevytieklo. (Ak nemáme formu, použijeme zdvojené papierové formičky na plechu. Ak naopak nemáme papierové formičky, môžeme formu len vymazať a vysypať múkou.) Dáme piecť:
Horný a spodný ohrev: cca 200°C (predhriať)
Horúci vzduch: cca 180°C (predhriať) 
Plyn: stup. 3 – 4 (predhriať) 
Doba pečenia: 25 – 30 min.
4. Po upečení necháme muffiny vychladnúť. Môžeme zdobiť podľa chuti – polevou, šľahačkou a ovocím alebo pocukrovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára