nedeľa 26. marca 2017

Jablkový krémový zákusok

6 vajec, 6 PL horúcej vody, 6 PL polohrubej múky, 6 PL práškového alebo kryšt. cukru, 2 PL  kakaa, nastrúhané jablká, 2 vanilkové cukry, trochu kryšt. cukru, 1 l mlieka, 3  PL hrubej  múky, 5 PL kryštál. cukru, 1 Cera, 1 várová čokoláda 1  PL oleja
Na plech položíme mastný papier. Postrúhané jablká položíme na plech, posypeme 1 vanilkovým cukrom a kryštál. cukrom. Na to nalejeme korpus – vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme kakao, múku a vodu. Zľahka zamiešame vyšľahaný sneh s cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť. Po vychladnutí preklopíme koláč na druhý plech a mastný papier stiahneme dolu. Keď je koláč celkom vychladnutý, natrieme naň krém a na vrch môžeme dať čokoládovú polevu alebo len posypeme postrúhanou čokoládou. 
Krém : Uvaríme 1 litra mlieka, 3  PL hrubej múky, 5 PL kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme s 1 celým maslom alebo Herou.
Čokoládová poleva : Nad parou necháme rozpustiť 8 Dg Cery, do toho vložíme a rozmiešame 10 Dg várovej čokolády. Po odstavení pridáme 1  PL oleja, aby bola poleva lesklá.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára