nedeľa 26. marca 2017

Grófkine rezy

Cesto: 45 dkg polohrubej múky, 12,5 dkg HERY, pol  prášku do pečiva, 20 dkg práškového cukru, 4 žĺtky, 2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1 lyžica kakaa
Plnka: 7 očistených a nastrúhaných jabĺk, sneh zo 4 bielkov, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kr. cukru, 7 – 10 dkg posekaných orechov, 7 – 10 dkg hrozienok
Na doske spracujeme zo surovín vláčne cesto. 1/3 odložíme do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao, rozvaľkáme ho a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto dáme postrúhané jablká, posypeme vanilkovým a krištáľovým cukrom, orechami a škoricou. Na toto rozotrieme sneh zo 4 bielkov a naň postrúhame tuhé cesto z chladničky. Pečieme v mierne vyhriatej  rúre asi 30 minút. Ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára