nedeľa 26. marca 2017

Francúzske špice

40 dkg čokolády na varenie, 0,25 šlahačky, 12 dkg hl. múky, 20 dkg masla, 5 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl koňaku
Múku preosejeme s cukrom, primiešame nakrájané maslo, polovicu vanilkového cukru. Spracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 2 hodiny. Šľahačku uvaríme s druhou polovicou vanilkového cukru, pridáme 30 dkg čokolády a pred koncom varenia koňak. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a pečieme asi 10 minút. Kúsky z polovice masla zohrejeme  a vyšľaháme spolu s vychladnutou masou. Naplníme do vrecka a striekame na kolieska špice. Dáme do chladničky stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou. (asi 50 ks).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára