pondelok 20. februára 2017

Zemiakové rezne s plnkou

500 g zemiakov, voda, sol, 160 g krupicovej muky, 1 vajce, 30 g masti, 30 g cibule, 200 g cerstvych hub, rasca, mlete cierne korenie, 1 vajce, mast na vyprazanie
V supke uvarene zemiaky olupeme, prelisujeme a nechame vychladnut. Potom pridame vajce, sol, muku a vsetko spolu zamiesame na cesto, ktore na pomucenej doske vyvalkame na polcentimetrovu hrubku. Z cesta nakrajame obdialniky, ktore naplnime hubovou plnkou. Cesto prehneme a okraje dobre stlacime, aby nam plnka pri vysmazani nevytekala. Vysmazame ich v horucej masti. Podavame so zeleninovym privarkom.
Plnka: Na masti zapenime nadrobno pokrajanu cibulu, pridame pokrajane huby, rascu, korenie a prikryte za obcasneho pomiesania asi 1/4 hodiny dusime. Potom pridame posolene, rozslahane vajce a za staleho miesania nechame spolu stuhnut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára