nedeľa 19. februára 2017

Záhradnícke tournedo na rošte

600 g svieckovice, sol, mlete cierne korenie, 1 dl oleja
zemiakove venceky: 200 g varenych zemiakov, 30 g masla, 2 zltky
zelenina: 200 g zeleneho hrasku, 200  karotky, 200 g karfiolu, sol, 50 g masla
bylinkove maslo: 50 g masla, petrzlenova vnat, sol, mlete cierne korenie
Odlezanu svieckovicu umyjeme, odblanime a pokrajame na 8 rezov. Slabo ich naklepeme, sformujeme do kruhla, posolime, okorenime a potrieme olejom. Na rozpalenom roste ich opekame z kazdej strany 3 minuty a obcas potrieme vypekom.
Zemiakove venceky: Varene zemiaky pretlacime, pridame maslo a zltky. Dobre premiesame, vlozime do vrecuska s ozdobnou rurkou a na vymasteny a mukou posypany plech vytlacame venceky o priemere 4-6 cm, ktore upecieme v rure. Upecene naplnime udusenym hraskom, na ktory polozime opecene file a na to este kusok bylinkoveho masla.
Zelenina: Hrasok a pokrajanu karotku posolime a udusime osobitne na masle. Karfiol uvarime v osolenej vode.
Bylinkove maslo: K maslu pridame nadrobno pokrajanu vnat, sol, korenie a dobre vymiesame.
Na teplu misu do stredu urovname udusenu karotku a uvarene ruzicky karfiolu a dookola pripravene file.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára