pondelok 20. februára 2017

Vajcia v hubovej omáčke

100 g susenych hub, 80 g masla, 60 g cibule, 2 dl masoveho vyvaru, 1/4 l kyslej pochutkovej smotany, sol, mlete cierne korenie, 1/2 citrona, 3 PL nadrobno nasekanej petrzlenovej vnate, 6 natvrdo uvarenych vajec, 2 PL maizeny
Vajcia uvarene natvrdo olupeme a prekrojime na polovice. Na masle udusime vopred namocene huby s nadrobno nasekanou cibulou. Zalejeme vyvarom, posolime, okorenime a vsetko nechame varit. Odtiahneme z platne, ked su huby makke, a medzitym smotanu dobre rozhabarkujeme s maizenou, zahustiem nou stavu a opat nechame prejst varom. Prichutime citronovou stavou, do omacky pridame polovicky vajec a pred servirovanim posypeme nadrobno nasekanou vnatou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára