nedeľa 19. februára 2017

Sviečková na smotane

40 g slaniny, 800 g zadneho hovadzieho masa, sol, 4 lyzice oleja, 150 g korenovej zeleniny, cibulu, 4 ks cierneho korenia, 3 ks noveho korenia, 2 bobkove listy, 400 ml masoveho vyvaru, 2 lyzice hladkej muky, 250 ml smotany, stavu z 1/2 citrona, 3 lyzicky cukru, petrzlenovu vnat, platky citrona, slahacku a brusnicovy kompot na ozdobenie
Slaninu nakrajame na pruzky. Maso umyjeme, osusime, prespikujeme slaninou a osolime. V hrnci rozpalime olej, maso v nom zo vsetkych stran opecieme a vyberieme. Mrkvu, zeler a petrzlen ocistime a nakrajame na rezance. Cibulu osupeme a pokrajame na drobno. Vo vypeku oprazime korenovu zeleninu a cibulu, pridame korenie a bobkove listy. Maso vlozime spat do hrnca a za obcasneho podlievania polovicou vyvaru a vodou ho dusime pod pokrievkou 60 minut domakka. Makke maso vyberieme a nakrajame na platky. Stavu vydusime, poprasime mukou, osmazime, podlejeme zvysnym vyvarom a smotanou a dobre povarime. Omacku prepasirujeme alebo rozmixujeme a dochutime citronovou stavou a cukrom. Maso v omacke prehrejeme a rozdelime na taniere. Ozdobime vnatou, citronom, kopcekom slahacky a brusnicovym kompotom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára