nedeľa 19. februára 2017

Šampiňóny na víne

600 g mensich sampinonov, 1 cibula, 0,25 l bieleho vina, olej, stava z 1 citrona, 1 lyzica solamylu, 1 lyzica suchych alebo zvazok cerstvych byliniek, mlete cierne korenie, sol, kolieska citrona, cerstva cervena paprika, bylinky na ozdobenie
Do vina primiesame bylinky, nechame asi hodinu stat. Ocistene sampinony potrieme citronovou stavou, osolime, okorenime. Na oleji spenime na kolieska pokrajanu cibulu a pridame cele sampinony. Zalejeme vinom s bylinkami a 10 minut dusime. Vinovu stavu zahustime solamylom, rozmiesanym v troche vody. Na taniery ozdobime bylinkami, kolieskom citrona a pokrajanou cervenou paprikou. Podavame s ryzou alebo s cestovinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára