Z dobre odlezaneho masa nakrajame rezne, naklepeme ich, okraje narezeme, posolime a prudko z oboch stran opecieme na rozpalenej masti. Ocistenu zeleninu oprazime s cibulou, pridame mlete cierne korenie a bobkovy list, zalejeme horucou vodou a na to polozime oprazene rezne a za podlievania dusime do makka. Ked su makke, vyberieme ich a stavu zahustime mukou rozhabarkovanou v smotane s mliekom. Pridame cukor a horcicu, vsetko dobre povarime a ochutime citronovou stavou a korou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 19. februára 2017
Roštenka na smotane
400 g hovadzieho masa, 20 g masti, 80 g zeleniny, 30 g cibule, 20 g hladkej muky, 2 dl smotany, 5 g horcice, bobkovy list, citronova stava a kora, mlete cierne korenie, sol
Z dobre odlezaneho masa nakrajame rezne, naklepeme ich, okraje narezeme, posolime a prudko z oboch stran opecieme na rozpalenej masti. Ocistenu zeleninu oprazime s cibulou, pridame mlete cierne korenie a bobkovy list, zalejeme horucou vodou a na to polozime oprazene rezne a za podlievania dusime do makka. Ked su makke, vyberieme ich a stavu zahustime mukou rozhabarkovanou v smotane s mliekom. Pridame cukor a horcicu, vsetko dobre povarime a ochutime citronovou stavou a korou.
Z dobre odlezaneho masa nakrajame rezne, naklepeme ich, okraje narezeme, posolime a prudko z oboch stran opecieme na rozpalenej masti. Ocistenu zeleninu oprazime s cibulou, pridame mlete cierne korenie a bobkovy list, zalejeme horucou vodou a na to polozime oprazene rezne a za podlievania dusime do makka. Ked su makke, vyberieme ich a stavu zahustime mukou rozhabarkovanou v smotane s mliekom. Pridame cukor a horcicu, vsetko dobre povarime a ochutime citronovou stavou a korou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára