pondelok 20. februára 2017

Pražená ryža s paprikou a hubami šitake

4 porcie: 250 g dlhozrnnej ryze, 200 g susenych hub sitake, 2 cervene papriky, zvazok jarnej cibulky, 4 lyzice rastlinneho oleja, 2 lyzice svetlej sojovej omacky, 2 lyzice rybej omacky
Ryzu uvarime podla navodu na obale a odstavime. Huby sitake namocime do vody, aby zmakli.
Papriku umyjeme, osusime, rozpolime a zbavime jadra. Nakrajame na kusky. Jarnu cibulku ocistime, rozpolime pozdlzne a nakrajame na kusky.
Vo woku rozpalime olej a najprv na nom opecieme jarnu cibulku. Potom pridame kusky papriky a trochu ju poprazime. Huby sitake podla potreby nakrajame na mensie kusky, pridame k zelenine a tiez poprazime. Ochutime sojovou a rybou omackou.
Nakoniec primiesame uvarenu ryzu a este chvilu opekame spolu so zeleninou, az kym sa ryza poriadne neprehreje.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára