pondelok 20. februára 2017

Pikantná hubová polievka

4 porcie: biela kapusta, 3 struciky cesnaku, 2 lyzice soli, lyzica pasty Sambal, 100 g sirokych rezancov, 1 l rybieho vyvaru, 150 g hub, par kvapiek rybej omacky, listky limetky
Z kapusty odstranime vonkajsie listy, jadro rozpolime, vykrojime stred a kapustu nakrajame na tenke pasiky. Cesnak ocistime, osolime a zmiesame s pastou a zvyskom soli. Premiesame a 24 hodin marinujeme.
Kapustu dame do sitka a nechame odkvapkat. Potom ju dobre vyzmykame a nanovo ochutime. Ryzove cestoviny uvarime podla navodu na obale, scedime a nechame odkvapkat.
Vo woku ohrejeme rybi vyvar. Huby ocistime a nakrajame na pasiky siroke cca 1 cm. Tie rozdelime do misiek, pridame ryzove cestoviny, pokvapkame rybou omackou a zalejeme vriacim rybim vyvarom.
Do polievky primiesame trochu marinovanej kapusty. Zvysok podavame k polievke zvlast ako salat. Polievku posypeme tenkymi pruzkami limetkovych listkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára