pondelok 20. februára 2017

Párový guláš s hubami

bravčové (pliecko), čerstvé hu­by, pór, feferónky, smotana, hladká múka, soľ, čierne kore­nie, karí, rasca, petržlen, olej
Nadrobno pokrájať veľké póry (3), na väčšie kúsky pokrájať hu­by (400 g) a mäso (400 g). Do smotany (štvrť litra) primiešať múku (lyžica). Na dvoch lyžiciach oleja opražiť feferónku, huby, pór a mäso, okoreniť čiernym kore­ním, rascou a karí, osoliť, podliať teplou vodou a zakryté dusiť do­mäkka. Potom zahustiť smotanou s múkou a zavariť. Do hotového nasypať nadrobno nakrájaný ze­lený petržlen a hneď podávať. (Môže sa pridať aj kúsok zelerovej vňate.)
Príloha: zemiaky, ale možno pripraviť aj ako pilaf s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára