nedeľa 19. februára 2017

Korenený steak s ratatouille

4 PL olivoveho oleja, 2 salotky, 2 struciky cesnaku, 500 g malych cukin, 300 g malych baklazanov, 1/2 CL suseneho tymianu, 4 PL cerveneho vina, 400 g osupanych paradajok z konzervy, 2 PL paradajkoveho pretlaku, sol, 1 CL koriandra, 1 CL mletej rasce, 1 CL sladkej papriky, 4 steaky z hovadzej svieckovice
V panvici zohrejem 2 PL oleja. Salotku a cesnak osupeme a nakrajame nadrobno, dame do panvice a prazime na strednom ohni 4 minuty. Medzitym umyjeme a osusime cukiny, baklazany a nakrajame ich na male kocky. Pridame ich k cibuli spolu s tymianom a dusime na miernom ohni 5 minut. Pridame vino, paradajky a paradajkovy pretlak, posolime a prikryte varime 15 minut. Obcas premiesame. Kym varime ratatouile, v malej miske zmiesame koriander, rascu, papriku, sol a zmesou okorenime steaky z oboch stran. Zvysny olej rozohrejeme v panvici. Vlozime steaky a opekame ich 4 minuty z oboch stran, ak ich chceme mat krvave, alebo 6 minut, ak ich chceme mat stredne prepecene, a 8 minut, ked sa maju uplne prepiect. Podavame spolu s ratatouille.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára