nedeľa 19. februára 2017

Hovädzona na čínsky spôsob

Pre 4 osoby: 170 g cinskych rezancov, 1 PL slnecnicoveho oleja, 2 struciky cesnaku, 1 Cl postruhaneho dumbiera, cervena paprika, 125 g sampinonov, rezen svieckovice, 4 mlade cibulky, 3 Pl cinskej sladkej omacky, 1 PL sojovej omacky
Rezance dame do misy, zalejeme vriacou vodou tak, aby boli ponorene, a nechame macat 5 minut. Medzitym vo velkej panvici rozohrejeme slnecnicovy olej. Pridame na platky nakrajany cesnak, dumbier a velmi prudko prazime, kym nezacnu rozvoniavat. Primiesame papriku nakrajanu na rezanceky a prepolene sampinony. Opekame na silnom ohni 3 minuty, kym nezacnu maknut. Pridame rezanceky svieckovice, hrasok, mladu cibulku a opekame 2 minuty, kym maso nezacne hnednut. Vlejeme cinsku sladku omacku a dokladne premiesame, kym nezovrie. Rezance scedime a podavame spolu s masom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára