nedeľa 19. februára 2017

Hovädzie na japonský spôsob

450 g hovadzieho steaku, 150 g mrkvy, 150 g sampinonov, cibula, 2 struciky cesnaku, 100 ml japonskej sojovej omacky, 1/2 lyzicky mletej papriky, olivovy olej na smazenie
Umyte a osusene maso nakrajame na male kusky. Osmazime na rozpalenom olivovom oleji rozdelene na 3 casti po 3 minutach, az maso zhnedne. Takto upravene ho polozime na tanier. Do woku vlozime cibulu nakrajanu na kolieska, rozdrveny cesnak, mrkvu nastruhanu nahrubo a pri miernom miesani smazime 7 minut. Pridame sampinony nakrajane na stvrtiny a dusime dalsie 3 minuty. Potom vsetko posypeme mletou paprikou. Nakoniec prilejeme sojovu omacku, pridame uz skor pripravene maso a miesame na dostatocne silnom plameni, aby sa vsetky suroviny riadne prehriali.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára