nedeľa 19. februára 2017

Hovädzia roláda

1/2 kg hovadzieho masa zo stehna, 6 dg masti, cibula, sol
Plnka: 2 dg ryze, 4 dg zeleneho hrasku, vajce, 4 dg salamy, lyzica hladkej muky, cierne korenie
Vacsi platok hovadzieho masa naklopeme, osolime, rozotrieme nan plnku, stocimu a previazeme nitou. Opecieme na rozpalenej masti, pridame pokrajanu cibulu, poprazime, podlejeme vodou a dusime do makka. Potom maso vyberieme, odstranime nit a pokrajame. Stavu zaprasime mukou, povarime a prilejeme k masu.
Plnka: Prebranu ryzu oprazime na masti, posolime, zalejeme vodou a dusime. K polodusenej pridame hrasok a dodusime. Na drobno pokrajanu salamu opecieme na masti, pridame vajce, pomiesame, pridame k ryzi a okorenime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára