nedeľa 19. februára 2017

Hovädzí perkelt s tarhoňou

800 g predneho hovadzieho masa, 3 cibule, papriku, paradajku, 1 dl oleja, 6 strucikov cesnaku, 3 zemiaky, 200 g tarhone, cervene vino, celu rascu, mletu cervenu papriku, mletu stiplavu papriku, sol
Cibulu nasekame nadrobno a osmazime do zlatista na rozpalenom oleji. Pridame papriku nakrajanu na male kusky s paradajkou a vsetko spolu kratko podusime. Zaklad perkeltu zaprasime cervenou mletou paprikou, podlejeme vodou a opat podusime. Tento postup este niekolkokrat zopakujeme, a potom do zakladu dame predne hovadzie maso nakrajane na male kocky. Nadrobno nasekame struciky cesnaku i celu rascu a pridame k masu. Osolime a za obcasneho dolievania maso podusime. Potom podla vlastnej chuti prilejeme cervene vino, ochutime mletou stiplavou paprikou a perkelt dovarime. Tarhonu za staleho miesania rovnomerne osmazime na malom mnozstve oleja do zlatista. Pridame zemiaky nakrajane na vacsie kocky, zaprasime cervenou mletou paprikou, osolime a podlejeme vodou. Pod pokrievkou podusime na stredne rozohriatom sporaku do makka. Hovadzi perkelt podavame s tarhonou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára