Cibulu nasekame nadrobno a osmazime do zlatista na rozpalenom oleji. Pridame papriku nakrajanu na male kusky s paradajkou a vsetko spolu kratko podusime. Zaklad perkeltu zaprasime cervenou mletou paprikou, podlejeme vodou a opat podusime. Tento postup este niekolkokrat zopakujeme, a potom do zakladu dame predne hovadzie maso nakrajane na male kocky. Nadrobno nasekame struciky cesnaku i celu rascu a pridame k masu. Osolime a za obcasneho dolievania maso podusime. Potom podla vlastnej chuti prilejeme cervene vino, ochutime mletou stiplavou paprikou a perkelt dovarime. Tarhonu za staleho miesania rovnomerne osmazime na malom mnozstve oleja do zlatista. Pridame zemiaky nakrajane na vacsie kocky, zaprasime cervenou mletou paprikou, osolime a podlejeme vodou. Pod pokrievkou podusime na stredne rozohriatom sporaku do makka. Hovadzi perkelt podavame s tarhonou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 19. februára 2017
Hovädzí perkelt s tarhoňou
800 g predneho hovadzieho masa, 3 cibule, papriku, paradajku, 1 dl oleja, 6 strucikov cesnaku, 3 zemiaky, 200 g tarhone, cervene vino, celu rascu, mletu cervenu papriku, mletu stiplavu papriku, sol
Cibulu nasekame nadrobno a osmazime do zlatista na rozpalenom oleji. Pridame papriku nakrajanu na male kusky s paradajkou a vsetko spolu kratko podusime. Zaklad perkeltu zaprasime cervenou mletou paprikou, podlejeme vodou a opat podusime. Tento postup este niekolkokrat zopakujeme, a potom do zakladu dame predne hovadzie maso nakrajane na male kocky. Nadrobno nasekame struciky cesnaku i celu rascu a pridame k masu. Osolime a za obcasneho dolievania maso podusime. Potom podla vlastnej chuti prilejeme cervene vino, ochutime mletou stiplavou paprikou a perkelt dovarime. Tarhonu za staleho miesania rovnomerne osmazime na malom mnozstve oleja do zlatista. Pridame zemiaky nakrajane na vacsie kocky, zaprasime cervenou mletou paprikou, osolime a podlejeme vodou. Pod pokrievkou podusime na stredne rozohriatom sporaku do makka. Hovadzi perkelt podavame s tarhonou.
Cibulu nasekame nadrobno a osmazime do zlatista na rozpalenom oleji. Pridame papriku nakrajanu na male kusky s paradajkou a vsetko spolu kratko podusime. Zaklad perkeltu zaprasime cervenou mletou paprikou, podlejeme vodou a opat podusime. Tento postup este niekolkokrat zopakujeme, a potom do zakladu dame predne hovadzie maso nakrajane na male kocky. Nadrobno nasekame struciky cesnaku i celu rascu a pridame k masu. Osolime a za obcasneho dolievania maso podusime. Potom podla vlastnej chuti prilejeme cervene vino, ochutime mletou stiplavou paprikou a perkelt dovarime. Tarhonu za staleho miesania rovnomerne osmazime na malom mnozstve oleja do zlatista. Pridame zemiaky nakrajane na vacsie kocky, zaprasime cervenou mletou paprikou, osolime a podlejeme vodou. Pod pokrievkou podusime na stredne rozohriatom sporaku do makka. Hovadzi perkelt podavame s tarhonou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára