V supke uvarene zemiaky prelisujeme, pridame muku, sol, drozdie a zltky zmiesane s mliekom. Cesto vymiesame, pridame oprazene, vychladnute a okorenene huby a vmiesame k nim z bielkov uslahany sneh. Cesto ma byt riedke aby sa dalo liat do dolkara. Po vykysnuti pecieme dolky na rozpalenom oleji.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 19. februára 2017
Dolky s hubami
250 g zemiakov, 250 g hrubej muky, sol, 10 g drozdia, 2 vajcia, 2 1/2 dl mlieka, 250 g hub, mlete cierne korenie, 40 g oleja
V supke uvarene zemiaky prelisujeme, pridame muku, sol, drozdie a zltky zmiesane s mliekom. Cesto vymiesame, pridame oprazene, vychladnute a okorenene huby a vmiesame k nim z bielkov uslahany sneh. Cesto ma byt riedke aby sa dalo liat do dolkara. Po vykysnuti pecieme dolky na rozpalenom oleji.
V supke uvarene zemiaky prelisujeme, pridame muku, sol, drozdie a zltky zmiesane s mliekom. Cesto vymiesame, pridame oprazene, vychladnute a okorenene huby a vmiesame k nim z bielkov uslahany sneh. Cesto ma byt riedke aby sa dalo liat do dolkara. Po vykysnuti pecieme dolky na rozpalenom oleji.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára