nedeľa 15. januára 2017

Rebarborová torta

120 g hrubej muky, 2 vajcia, 140 g cukru, 2 lyzice rumu, 3 lyzice horucej vody, 1 lyzica rozpusteneho vlazneho tuku, 20 g maizeny, 1/2 kypriaceho prasku
Do slahaca dame zltky, rum, horucu vodu a uslahame do peny. Do toho po castiach zaslahame cukor a nakoniec tuk a maizenu. Do uslahanej zmesi vmiesame rucne muku s kypriacim praskom a snehom z bielkov. Tortovu formu vymastime a vysypeme mukou.Nalejeme do nej cesto a pecieme v horucej predhriatej rure asi 40 minut. Upecenu vychladnutu tortu najprv potrieme zavaraninou - lekvarom alebo dzemom, potom rebarborovou penou a ozdobime kompotovym ovocim
Rebarborová pena: 1/4 kg ocistenej a pokrajanej rebarbory sparime a udusime s pridavkom cukru podla chuti do makka. Pridame 3 kopcovite lyzice krupice a varime pri stalom miesani az vznikne jemna kasa asi 10-15 minut. Odstavime zo sporaka a slahame metlickou alebo mechanickym slahacom az do vychladnutia. Cim viac penu slahame, tym je jemnejsia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára