nedeľa 15. januára 2017

Madarsky tvarohovy kolac

240g polohrubej muky, 120g masla, 60g cukru, 1 zltok, trocha soli, 1 dl kyslej smotany, 1 balicek prasku do peciva, 1 lyzicka citronovej stavy, struhanka
Plnka:500g tvarohu, 100g praskoveho cukru, 3 vajcia, 50g hrozienok namocenych v rume.
Poleva:3 bielka, 120g praskoveho cukru, marhulovy lekvar
Z muky, masla, cukru, zo zltka, soli, s kyslej smotany, prasku do peciva a citronovej stavy vypracujeme kypre cesto, ktore nechame postat 30 minut. Cesto rozvalkame na pomucenej doske na hrubku 1 cm, dame na plech vymasteny tukom a vysypany mukou a pecieme do bledoruzova. Vyberieme z rury, posypeme struhankou, natrieme tvarohovou plnkou a zapecieme. Na povrchu kolaca urobime s polevy mriezky, nachvilu ho vlozime do vyhriatej rury, potom medzery medzi mriezkami natrieme lekvarom a nechame v rure vychladnut.
Plnka: Tvraoh pretrieme, pridame cuukor, zltky a vymiesame. Pridame namocene hrozienka a zlahka vymiesame tuhy sneh z bielkov.
Poleva: bielky s cukrom vyslahame na tuhy sneh.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára