utorok 10. januára 2017

Boršč domacej kuchyne

250 g bravčového mäsa., 150 g červenej repy., 200 g kapusty., 50 g zemiakov., 1 petržlen., 2 mrkvy., 1 cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 2 pl paradajkového pretlaku., ocot., bobkový list., čierne korenie., soľ., kôpor., kyslá smotana
Mäso vložíme do osolenej vody a varíme, keď je mäso polomäkké, pridáme pokrájanú červenú repu, kapustu, zemiaky, koreňovú zeleninu, cibuľu a rozotretý cesnak. Ochutíme paradajkovým pretlakom, octom, bobkovým listo a čiernym korením. Podľa chuti osolíme a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vrátime do polievky. Nakoniec dochutíme kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára