pondelok 3. októbra 2016

Veľkonočné medovníky

500 g hladkej múky jednu lyžičku kypriaceho prášku do medovníka jednu lyžičku sódy bikarbóny 150 g práškového cukru 100 g medu 50 g masla jedno vajce jeden žĺtok škoricu mletý klinček Poleva: jeden bielok 150 g práškového cukru dve lyžice citrónovej šťavyNa dosku preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, sódu bikarbónu, práškový cukor, med, zmäknuté maslo, vajce, žĺtok, škoricu, klinček. Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré na dvanásť hodín odložíme na chladné miesto. Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na tenký plát, formičkami vykrajujeme rozličné tvary a uložíme ich na vymastený plech. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Vychladnuté medovníky ozdobíme polevou.
Poleva: Z bielka, práškového cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme hustú polevu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára