pondelok 3. októbra 2016

Sicílske špagety

400 g bezvaječných špagiet , 4 paradajky červenú feferónku , 4 – 6 strúčikov cesnaku ,väčšiu cibuľu , bazalku, soľ (vegetu) , olivový olej , parmezán
Do osolenej vriacej vody dáme variť asi na 10 minút špagety. Pridáme aj polievkovú lyžicu oleja, aby sa nezlepili. Do horúcej vody vložíme celé paradajky, ktoré na jednom konci narežeme do kríža, aby z nich ľahko zišla šupka. Po 1 – 2 minútach ich vyberieme a na chvíľu odložíme bokom. Na panvicu nalejeme olej, ešte za studena naň dáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju do sklovita. Postupne pridávame na plátky nakrájaný cesnak, posekanú feferónku a dusíme. Potom pridáme na malé kúsky nakrájané paradajky. Zmes necháme prevrieť a tesne pred vypnutím pridáme vegetu a nasekanú bazalku a rýchlo premiešame. Uvarené špagety polejeme olejom a z panvice na ne vylejeme zmes. Premiešame. Na tanieri môžeme posypať postrúhaným parmezánom alebo eidamom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára