utorok 4. októbra 2016

Rizoto s dubákmi

25 g sušených dubákov, cibuľu , strúčik cesnaku, 70 g syra v celku, 50 ml bieleho vína , 1 l mäsového vývaru ,4 PL masla ,400 g ryže , 4 čerstvé dubáky , soľ , mleté čierne korenie, PL olivového oleja
Sušené dubáky umyjeme, zalejeme 200 ml viacej vody a necháme asi 20 minút lúhovať. Vodu zlejeme a odložíme, huby posekáme najemno. Na masle podusíme do sklovita cibuľu, pridáme huby a ryžu.Za stáleho miešania opražíme a zalejeme vodou z namočených dubákov zmiešanou s vývarom a bielym vínom. Varíme, kým ryža nie je uvarená. Nakoniec do rizota vmiešame 50 g nastrúhaného syra, osolíme a okoreníme. Čerstvé dubáky očistíme, nakrájame najemno a na olivovom oleji opekáme spolu s cesnakom asi 8 minút.Rizoto posypeme osmaženými dubákmi a zvyškom syra.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára