utorok 4. októbra 2016

Pikantné pečené kačacie stehná

dve kačacie stehná soľ 200 g mrkvy 200 g cukety dve lyžice broskyňového lekváru olej petržlenovú vňať
Umyté a osušené kačacie stehná posolíme a na pol hodiny odložíme na chladné miesto. Potom ich z obidvoch strán prudko opečieme na oleji a preložíme do pekáča. Podlejeme ich výpekom, vodou a prikryté pečieme. Podľa potreby podlievame vodou. Pred dopečením potrieme stehná broskyňovým lekvárom a pečieme už odkryté. Na tenké pásiky nakrájanú mrkvu a cuketu povaríme v posolenej vode. Potom zeleninu scedíme a keď vychladne, prudko ju opečieme na oleji. Upečené kačacie stehná podávame so zeleninovou prílohou ozdobenou petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára