utorok 4. októbra 2016

Orechy pečené v ceste

polovičky väčších vlašských orechov
170 g hladkej múky., 80 – 100 g masla., 40 g práškového cukru., 1 vajce.,
Poleva: 100 g tmavej čokolády., 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli
Na ozdobu: vyšľahanú smotanu., granátové jablko., lístky mäty.,

Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10 minút odložíme na chladné miesto. Potom cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky. Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha. Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote 180 °C pečieme 15 – 20 minút. Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť. Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou, posypeme zrniečkami granátového jablka a pridáme lístky mäty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára