pondelok 3. októbra 2016

Makaróny na neapolský spôsob

400 g makarónov, 100 g šunky, 50 g údenej slaniny, 100 g nastrúhaného syra, 40 g paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ
Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, pridáme rozotretý cesnak a opražíme. Posypeme petržlenovou vňaťou, zalejeme paradajkovým pretlakom, ktorý sme rozriedili vínom a chvíľu povaríme.Uvarené makaróny vložíme do vyhriatej misy, posypeme šunkou, zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára