pondelok 3. októbra 2016

Ľadové mafiny

200 g rastlinného pokrmového tuku, napríklad Cera, 250 g práškového cukru, 60 g kakaa, 100 g sušeného mlieka, 30 g posekaných orechov, 50 g posekaných mandlí, 40 g posekaných kešu orechov, 60 posekaných lieskovcov, 30 g hrozienok, 80 g mliečnej čokolády, 2 vajcia, 20 g kandizovaného ovocia, okrúhle piškóty, ovocnú šťavu,
Rastlinný tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiate kakao, práškový cukor, sušené mlieko, premiešame a odstavíme z kúpeľa. Pridáme posekané orechy, mandle, kešu orechy, lieskovce, hrozienka, kandizované ovocie a rozpustenú čokoládu. Necháme krátko vychladnúť a primiešame vajcia. Jednotlivé priehlbinky vo forme na mafiny vyložíme alobalom a každú naplníme plnkou. Na vrch plnky uložíme piškóty, ktoré pokvapkáme ovocnou šťavou a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Stuhnuté mafiny vyberieme, alobal odstránime a ozdobíme kúskom čokolády.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára