utorok 4. októbra 2016

Bielková roláda s čokoládovým krémom

šesť bielkov, 170 g práškového cukru, 60 g rozpusteného masla, 170 g hrubej múky, jedna lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Krém: 0,4 l mlieka, dve lyžice hrubej múky,dva žĺtky, 80 g čokolády na varenie, 80 g práškového cukru, 150 g masla 
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dohladka. Potom do snehu striedavo vmiešame po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Plech vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova. Cesto aj s papierom zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier, potrieme ju krémom, zvinieme, vrch rolády potrieme zvyšným krémom a vidličkou ozdobíme. Na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.
Krém: V časti mlieka rozmiešame múku a žĺtky. Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varíme za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejeme mlieko rozmiešané s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Do ešte teplej kaše pridáme vymiešané maslo a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára