400
g ryže, 200 g údenej slaniny, 150 g tekvice, 150 g zelených
fazuľových strukov, 150 g šampiňónov, 50 g zeleného hrášku,
červená paprika, 3 artičoky, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2
rajčiaky, 1 KL mletej červenej papriky, hrsť šafranu, ½ citróna,
1 l kuracieho vývaru, olivový olej, soľ, korenie, 3 mrkvy, 1 dl
bieleho vína
Umyjeme,
očistíme a na menšie kúsky nakrájame tekvicu, zelené
fazuľové struky, šampiňóny, mrkvu a červenú papriku.
Každý druh zvlášť opražíme na oleji, aby zmäkol. Z artičok
odstránime hrubé listy a stred zalejeme šťavou z citróna.
Nadrobno nakrájame cibuľu, pretlačíme cesnak, na kocky nakrájame
slaninu a očistené rajčiaky. Na panvici opražíme na oleji
cibuľu, cesnak a slaninu, a keď zmes začne vrieť,
pridáme ostatnú zeleninu. Povaríme 3 minúty a primiešame
ryžu, korenie, šafran a nakoniec prilejeme vriaci kurací
vývar. Posolíme, varíme ďalších 18 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára