nedeľa 25. septembra 2016

Vanilkové tortičky

100 g helie alebo rastlinnéo tuku, 70 g cukru, štipka soli, vanilínový cukor, vajce, žĺtok, štipka prášku do pečiva, 200 g hladkej múky, 7 lyžíc mlieka
Okrem toho: 40 g čokolády

Heliu s cukrom, štipkou soli a vanilínovým cukrom vymiešame vajce a žĺtok. Múku s práškom do pečiva vsypeme do mlieka a dôkladne primiešame k ostatnej mase. Cesto ihneď vložíme do ozdobného vrecka s hviezdicovitým otvorom a vytláčame kôpky na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 17 minút. Potom ich preložíme z plechu na misu a odložíme na studené miesto vychladnúť. Rozpustíme čokoládu a ozdobíme ňou tortičky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára