7
žĺtkov, 250 g práškového cukru, 3 balíčky (po 200 g)
smotanového alebo plnotučného tvarohu, 5 lyžíc smotany na
šľahanie, sťavu a strúhanú kôru, 1/2 citróna, 2 lyžice
Amaretta (alebo iného mandľového likéru, môžeme použiť aj
rum), 125 g masla, 1 svetlý tortový korpus (piškótový, dvakrát
prerezaný, 400 g), 2 lyžice kakaového prášku
Žĺtky
s práškovým cukrom vyšľaháme na penu. Dohladka vymiešame
tvaroh so smotanou. Do tvarohu vmiešame žĺtkovú hmotu, citrónovú
šťavu, nastrúhanú kôru a Amaretto (alebo rum). Nakoniec do krému
primiešame rozohriate maslo. Každý diel korpusu zalejeme kávou.
Dva diely potom natrieme krémom (mali by sme na to použiť 2/3
krému) a na ne dáme posledný diel korpusu. Na vrch torty
rozotrieme zvyšok krému a posypeme ho kakavom. Hotovú tortu potom
dáme asi na dve hodiny do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára