nedeľa 25. septembra 2016

Tvarohové slimáky

Cesto: 150 g tvarohu, postrúhaná kôra z citróna, 6 lyžíc slnečnicového oleja, 6 lyžíc mlieka, 20 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, valíček prášku do pečiva
Plnka: 100 g marhuľového džemu, 50 g na jemno posekaných lieskových orieškov

Tvaroh, citrónovú kôru, olej, mlieko a cukor zmiešame. Múku s práškom do pečiva pridáme k tvarohovej mase. Dobre spracujeme, zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme. Džem zohrejeme a prepasírujeme cez sitko. Potom cesto potrieme zaváraninou a posypeme lieskovcami. Zrolujeme a na hodinu odložíme na chladné miesto. Nakoniec roládu nakrájame na rezy – slimáky, preložíme ich na vymastený plech a pečieme 15 minút v predhriatej rúre pri 180 stupňoch. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára