2
balenie cukrárskych piškôt, 2 balenie kyslej smotany, 6 lyžíc
vaječného likéru, 6 lyžíc Amareta, 2 sáčky škoricového
cukru, 1 hrsť mletých orieškov, kakao alebo Granko, 1 šálka kávy
Uvaríme
si šálku kávy, dobre osladíme a pridáme do nej Amareto, necháme
vychladnúť. Mezitým zmiešame smotanu so škoricovým cukrom a
vaječným likérom. Vezmeme misku, najlepšie od jogurtu, v
obdĺžnikovom tvare. Piškóty krátko namáčame v káve. Múčnik
zostavíme tak, že začneme vrstvou namočených piškôt, na ňu
dáme vrstvu smotany, na to vrstvu orieškov a celé opakujeme tak
aby sme skončili vrstvou smotany, ktorú uhladíme a posypeme silnou
vrstvou Granka. Celé dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára