nedeľa 25. septembra 2016

Tiramisu s orieškami

2 balenie cukrárskych piškôt, 2 balenie kyslej smotany, 6 lyžíc vaječného likéru, 6 lyžíc Amareta, 2 sáčky škoricového cukru, 1 hrsť mletých orieškov, kakao alebo Granko, 1 šálka kávy
Uvaríme si šálku kávy, dobre osladíme a pridáme do nej Amareto, necháme vychladnúť. Mezitým zmiešame smotanu so škoricovým cukrom a vaječným likérom. Vezmeme misku, najlepšie od jogurtu, v obdĺžnikovom tvare. Piškóty krátko namáčame v káve. Múčnik zostavíme tak, že začneme vrstvou namočených piškôt, na ňu dáme vrstvu smotany, na to vrstvu orieškov a celé opakujeme tak aby sme skončili vrstvou smotany, ktorú uhladíme a posypeme silnou vrstvou Granka. Celé dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára