nedeľa 25. septembra 2016

Tiramisu Neapol

200 g piškót, 2 dl kávy, 1 PL kryštálového cukru, kakao, 4 vajcia, 1 – 2 PL kryštálového cukru, 500 g syra mascarpone (namiesto neho môžeme použiť syr Lučina), 1 dl mandľového likéru
Žĺtky rozšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme hustý krém. Za stáleho miešania pridávame syr mascarpone a do dohladka vyšľahanej masy opatrne vmiešame sneh z bielkov. Polovicu piškót namočíme do osladenej kávy, vyložíme nimi dno misy, pokvapkáme ich likérom a zakryjeme polovicou krému. Ďalšiu vrstvu opäť tvoria v káve namočené piškóty, pokvapkané likérom. Potrieme ich druhou polovicou krému a dezert posypeme preosiatym kakaom. Tiramisu dáme do chladničky stuhnúť a odstáť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára