200
g piškót, 2 dl kávy, 1 PL kryštálového cukru, kakao, 4 vajcia,
1 – 2 PL kryštálového cukru, 500 g syra mascarpone (namiesto
neho môžeme použiť syr Lučina), 1 dl mandľového likéru
Žĺtky
rozšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme hustý krém. Za stáleho
miešania pridávame syr mascarpone a do dohladka vyšľahanej masy
opatrne vmiešame sneh z bielkov. Polovicu piškót namočíme do
osladenej kávy, vyložíme nimi dno misy, pokvapkáme ich likérom a
zakryjeme polovicou krému. Ďalšiu vrstvu opäť tvoria v káve
namočené piškóty, pokvapkané likérom. Potrieme ich druhou
polovicou krému a dezert posypeme preosiatym kakaom. Tiramisu dáme
do chladničky stuhnúť a odstáť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára