balíček
dlhých piškót, 180 g Mascarpone syr, 300 ml sladkej smotany na
šľahanie (pozor, nie šľahačka!), 120 g práškového cukru, 3
vajcia, 500 ml Nescafé, kávový likér /alebo akýkoľvek iný/,
kakaový prášok na ozdobenie
Najprv
si urobte 5 deci nesky, pridajte 3 lyžice kávového likéru alebo
aj viac (podľa chuti) a nechajte vychladnúť. Počas toho si
rozmixujte práškový cukor so žĺtkami tak, aby vznikla úplne
jemná žltá zmes. Do nej pridajte Mascarpone syr a mixujte ďalej.
Samostatne vyšľahajte smotanu a pomaly ju pridávajte do prvej
zmesi a zľahka zamiešavajte.
Na dno misy dajte tenkú vrstvu krému a začnite na ňu ukladať piškóty ktoré ste predtým namočili v káve. Odporúčam piškótu stále držať v prstoch a namočiť iba spodnú časť. Ak by ste ju celu do kávy vložili rozpadne sa. Takže uložíte prvú vrstvu piškót, na ňu dáte asi tak 3 cm hrubú vrstvu krému a zase vrstvu namočených piškót tento krát v opačnom smere. Na to poslednú vrstvu krému a pekne vyrovnať. Misu vložíte do chladničky a necháte minimálne pol hodinku, ale odporúča sa aspoň 1,5 hodinky odstáť. Za ten čas to celé pekne stuhne a chute sa navzájom premiešajú. Vyberte z chladničky, posypte kakaovým práškom a nakrájajte na kocky. Ak by ste to chceli ešte trošku opticky doladiť, tak do každej kocky zapichnite malú stonku čerstvej mäty .
Na dno misy dajte tenkú vrstvu krému a začnite na ňu ukladať piškóty ktoré ste predtým namočili v káve. Odporúčam piškótu stále držať v prstoch a namočiť iba spodnú časť. Ak by ste ju celu do kávy vložili rozpadne sa. Takže uložíte prvú vrstvu piškót, na ňu dáte asi tak 3 cm hrubú vrstvu krému a zase vrstvu namočených piškót tento krát v opačnom smere. Na to poslednú vrstvu krému a pekne vyrovnať. Misu vložíte do chladničky a necháte minimálne pol hodinku, ale odporúča sa aspoň 1,5 hodinky odstáť. Za ten čas to celé pekne stuhne a chute sa navzájom premiešajú. Vyberte z chladničky, posypte kakaovým práškom a nakrájajte na kocky. Ak by ste to chceli ešte trošku opticky doladiť, tak do každej kocky zapichnite malú stonku čerstvej mäty .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára