nedeľa 25. septembra 2016

Tiramisu Benatky

balíček dlhých piškót, 180 g Mascarpone syr, 300 ml sladkej smotany na šľahanie (pozor, nie šľahačka!), 120 g práškového cukru, 3 vajcia, 500 ml Nescafé, kávový likér /alebo akýkoľvek iný/, kakaový prášok na ozdobenie
Najprv si urobte 5 deci nesky, pridajte 3 lyžice kávového likéru alebo aj viac (podľa chuti) a nechajte vychladnúť. Počas toho si rozmixujte práškový cukor so žĺtkami tak, aby vznikla úplne jemná žltá zmes. Do nej pridajte Mascarpone syr a mixujte ďalej. Samostatne vyšľahajte smotanu a pomaly ju pridávajte do prvej zmesi a zľahka zamiešavajte.
Na dno misy dajte tenkú vrstvu krému a začnite na ňu ukladať piškóty ktoré ste predtým namočili v káve. Odporúčam piškótu stále držať v prstoch a namočiť iba spodnú časť. Ak by ste ju celu do kávy vložili rozpadne sa. Takže uložíte prvú vrstvu piškót, na ňu dáte asi tak 3 cm hrubú vrstvu krému a zase vrstvu namočených piškót tento krát v opačnom smere. Na to poslednú vrstvu krému a pekne vyrovnať. Misu vložíte do chladničky a necháte minimálne pol hodinku, ale odporúča sa aspoň 1,5 hodinky odstáť. Za ten čas to celé pekne stuhne a chute sa navzájom premiešajú. Vyberte z chladničky, posypte kakaovým práškom a nakrájajte na kocky. Ak by ste to chceli ešte trošku opticky doladiť, tak do každej kocky zapichnite malú stonku čerstvej mäty .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára