nedeľa 25. septembra 2016

Texaské kuracie krídla

20 g kuracích krídeliek, 1,5 dl oleja, 8PL paradajkovej čili omáčky, 2 PL hnedého cukru, 1 PL červeného vínneho octu, 2 lyžičky omáčky sambal oelek, soľ
Uhorkovo kukuricový šalát – šalátová uhorka, konzerva kukurice, viazanička mladej cibuľky, ostrúhaná kôra a šťava z 2 citrónov, soľ, korenie, štipka krížovej rasce, viazanička nasekaného koriandru, citrónová medovka
Krídelká umyjeme a osušíme. Na marinádu zamiešame olej, korenistú omáčku, hnedý cukor, ocot a sambal oelek. Krídelká vložíme do plytkej misky a polejeme omáčkou. Necháme aspoň 6 hodín stáť. Krídelká môžu byť aj mrazené. V takom prípade ich ponecháme v marináde o 2 hodiny dlhšie. Krídelká vyberieme z marinády, osušíme, osolíme ich a položíme na plech, pokrytý alobalom. Pečieme na strednom rošte pri teplote 250 stupňov 30 minút. Šalát pripravíme z nakrájaných, jadierok zbavených šalátových uhoriek, odkvapkanej sterilizovanej kukurice, nasekanej cibuľky. Zeleninu zamiešame a ochutíme. Kuracie krídelká podávame so šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára