20
g kuracích krídeliek, 1,5 dl oleja, 8PL paradajkovej čili omáčky,
2 PL hnedého cukru, 1 PL červeného vínneho octu, 2 lyžičky
omáčky sambal oelek, soľ
Uhorkovo
kukuricový šalát – šalátová uhorka, konzerva kukurice,
viazanička mladej cibuľky, ostrúhaná kôra a šťava z 2
citrónov, soľ, korenie, štipka krížovej rasce, viazanička
nasekaného koriandru, citrónová medovka
Krídelká
umyjeme a osušíme. Na marinádu zamiešame olej, korenistú
omáčku, hnedý cukor, ocot a sambal oelek. Krídelká vložíme
do plytkej misky a polejeme omáčkou. Necháme aspoň 6 hodín
stáť. Krídelká môžu byť aj mrazené. V takom prípade ich
ponecháme v marináde o 2 hodiny dlhšie. Krídelká
vyberieme z marinády, osušíme, osolíme ich a položíme
na plech, pokrytý alobalom. Pečieme na strednom rošte pri teplote
250 stupňov 30 minút. Šalát pripravíme z nakrájaných,
jadierok zbavených šalátových uhoriek, odkvapkanej sterilizovanej
kukurice, nasekanej cibuľky. Zeleninu zamiešame a ochutíme.
Kuracie krídelká podávame so šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára