4
tenké plátky teľacieho stehna, 2 červené jablká, citrón,
pistácie, 30 g helie, 1 dl dezertného vína, trochu múky, soľ,
korenie
Pistácie
olúpeme, ponoríme ich do vriacej vody, precedíme, odstránime
kôrku a rozdrvíme. Umyté a osušené jablká zbavíme
jadrovníka a nakrájame na 5 mm hrubé plátky, ktoré
pokropíme citrónovou šťavou. Z plátkov mäsa odstránime
mastné časti, prekrojíme ich napoly, poklepeme a mierne
poprášime múkou. V panvici roztopíme, plátky z oboch
strán opečieme, osolíme, okoreníme, vyberieme a odložíme
na chladné miesto. Do výpeku nalejeme víno a po chvíli
pridáme jablká. Osolíme, okoreníme ich a chvíľu pečieme
na slabom, pričom ich jemne premiešame, aby sa nepoškodili. Na
tácku rozložíme plátky jabĺk, na ne poukladáme rezne, polejeme
omáčkou. Všetko posypeme nasekanými pistáciami a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára