nedeľa 25. septembra 2016

Teľacie rezne s jablkami a pistáciami

4 tenké plátky teľacieho stehna, 2 červené jablká, citrón, pistácie, 30 g helie, 1 dl dezertného vína, trochu múky, soľ, korenie
Pistácie olúpeme, ponoríme ich do vriacej vody, precedíme, odstránime kôrku a rozdrvíme. Umyté a osušené jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na 5 mm hrubé plátky, ktoré pokropíme citrónovou šťavou. Z plátkov mäsa odstránime mastné časti, prekrojíme ich napoly, poklepeme a mierne poprášime múkou. V panvici roztopíme, plátky z oboch strán opečieme, osolíme, okoreníme, vyberieme a odložíme na chladné miesto. Do výpeku nalejeme víno a po chvíli pridáme jablká. Osolíme, okoreníme ich a chvíľu pečieme na slabom, pričom ich jemne premiešame, aby sa nepoškodili. Na tácku rozložíme plátky jabĺk, na ne poukladáme rezne, polejeme omáčkou. Všetko posypeme nasekanými pistáciami a podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára