1
kg teľacieho mäsa, 4 tmavé slivky, 4 žlté slivky, 3 KL cukru,
bobkový list, 2 PL koňaku, soľ, korenie
Marináda:
strúčik cesnaku, 3 PL olivového oleja, 2 KL šťavy z citróna,
cibuľa
Na
ozdobenie: tmavá slivka, žltá slivka, petržlenová vňať
Teľacie
mäso vložíme do hlbokej misy a nalejeme naň marinádu, ktorú
sme pripravili zmiešaním oleja, citróna, rozotretého cesnaku
a nakrájanej cibule. V marináde necháme mäso 4 hodiny,
potom ho vyberieme. Slivky očistíme, zalejeme ich v hrnci 1 l
vriacej vody a necháme ich tam 3 minúty. Potom ich vyberieme,
v strede rozrežeme a pridáme do marinády. Do osolenej
vody vložíme bobkový list a cukor. Teľacie mäso vložíme
do pekáča, polejeme ochutenou vodou, pridáme marinádu a dáme
ho na 40 minút zapiecť do stredne vyhriatej rúry. Potom mäso
vyberieme, dno pekáča trochu oškrabeme, znovu ho do pekáča
vrátime, podlejeme koňakom, ak je to potrebné i trochou vody.
Pečieme 2 minúty. Hotové mäso nakrájame na plátky a zalejeme
šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára