nedeľa 25. septembra 2016

Teľacie mäso so slivkami

1 kg teľacieho mäsa, 4 tmavé slivky, 4 žlté slivky, 3 KL cukru, bobkový list, 2 PL koňaku, soľ, korenie
Marináda: strúčik cesnaku, 3 PL olivového oleja, 2 KL šťavy z citróna, cibuľa
Na ozdobenie: tmavá slivka, žltá slivka, petržlenová vňať

Teľacie mäso vložíme do hlbokej misy a nalejeme naň marinádu, ktorú sme pripravili zmiešaním oleja, citróna, rozotretého cesnaku a nakrájanej cibule. V marináde necháme mäso 4 hodiny, potom ho vyberieme. Slivky očistíme, zalejeme ich v hrnci 1 l vriacej vody a necháme ich tam 3 minúty. Potom ich vyberieme, v strede rozrežeme a pridáme do marinády. Do osolenej vody vložíme bobkový list a cukor. Teľacie mäso vložíme do pekáča, polejeme ochutenou vodou, pridáme marinádu a dáme ho na 40 minút zapiecť do stredne vyhriatej rúry. Potom mäso vyberieme, dno pekáča trochu oškrabeme, znovu ho do pekáča vrátime, podlejeme koňakom, ak je to potrebné i trochou vody. Pečieme 2 minúty. Hotové mäso nakrájame na plátky a zalejeme šťavou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára